Για να παραπέμψετε στο παρόν τεκμήριο παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα παρακάτω αναγνωριστικά: http://hdl.handle.net/20.500.12038/141
Επίπεδο εγγραφής: Έργο ολοκληρωμένο
Χρονολογία: 2018
Θέμα: Forest genetics
Δασική γενετική
Δημιουργός: Avramidou, Evangelia
Doulis, Andreas
Petrakis, Panos
Αβραμίδου, Ευαγγελία
Πετράκης, Πάνος
Τίτλος: Chemometrical and molecular methods in olive oil analysis: A review
Γλώσσα: Αγγλικά
Λέξεις-Κλειδιά: Olive oilOlea europaeaΕλαιόλαδο
Προσδιοριστής: DOI: 10.1111/jfpp.13770
Περίληψη: Foods based on Olea europaea are of substantial importance for Mediterranean people. The association between olive products with great civilizations emphasizes the role that played the olive tree products and especially the olive oil. This generated the need for authentication, quality control and traceability of olive products. The physicochemical and sensory analysis methods, both classical (discrimination, ordination, classification) and novel (artificial neural networks, fuzzy logic, expert systems, decision trees, support vector machines) supplemented with molecular marker techniques (SSR, AFLP, RAPD), generated the need for effective multivariate analytical methods. These mathematically complex methods are greatly needed in the detection of adulterations of oil products and particularly for olive oil. The lack of mathematical symbolism and jargon is believed to make the text attractive to all potential workers in the field and help them improve the already low level of adulterations and augment the quality control databases for Mediterranean olive products.
Εξειδίκευση τύπου : Άρθρο
Τίτλος περιέχουσας πηγής: Journal of Food Processing and Preservation
Άδεια χρήσης: Αναφορά Παρόμοια Διανομή
Δικαιούχος πνευματικών δικαιωμάτων: Wiley
Διάθεση ψηφιακού τεκμηρίου: Δεν διατίθεται
Σελίδες περιέχουσας πηγής: e13770
Εναλλακτικός δικτυακός τόπος: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jfpp.13770
Εμφανίζεται στις Ομάδες Τεκμηρίων:6.1.1. Πληθυσμιακή Γενετική
6.1.2. Βιοτεχνολογία

Εξαγωγή σε: